Veelgestelde vragen

hoeveel gedichten mag ik insturen?

Je mag zo veel gedichten insturen als je wilt.

een gedicht mag niet eerder gepubliceerd zijn. Ik heb een gedicht op mijn eigen website gezet. Valt dat ook onder publiceren?

Gedichten die op een persoonlijke pagina of een persoonlijk social mediaprofiel staaan, mogen gewoon meedoen aan de wedstrijd. Gedichten die zijn verschenen in een literair tijdschrift of op een erkende literaire website zijn volgens onze regels wel gepubliceerd. Een uitzondering zijn schrijfwebsites en -fora waar leden zelf gedichten kunnen plaatsen: gedichten die op zulke websites zijn gepubliceerd mogen ook meedoen, tenzij die publicatie heeft plaatsgevonden na bemiddeling van een redactie of uitgever. Neem bij twijfelgevallen contact met ons op.

ik heb een account aangemaakt maar geen bevestigingsmail ontvangen, hoe moet ik meedoen?

Als je niet binnen vijf minuten een bevestigingsmail van ons hebt gekregen, is het bericht misschien in je spamfolder terecht gekomen. Als dat niet zo is, stuur dan even een mailtje naar info [at] turinggedichtenwedstrijd [punt] nl en we helpen je snel verder. Tip: voeg ons e-mailadres toe aan je lijst met veilige e-mailadressen, zodat je nooit een bericht van ons mist. 

ik heb geen bevesting van mijn betaling ontvangen, hoe weet ik of ik meedoe?

Het bericht dat je betaald hebt kan in je spamfolder zijn beland of worden tegengehouden door de spamfilters van je e-mailprovider. Je kunt controleren of je gedichten zijn betaald door in te loggen bij je account en je inzendingen te bekijken. Gedichten die zijn betaald staan bij 'Deelnemende gedichten'. Na de betaalopdracht kan er enige tijd overheen gaan voor je betaling ook is verwerkt in je account. 

ik kan niet inloggen, wat te doen?

Als je niet kunt inloggen, controleer dan eerst of je je account al bevestigd hebt en of het wachtwoord klopt. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Let ook op tikfouten en extra spaties. Als het probleem niet opgelost is, kun je proberen om een nieuw wachtwoord aan te maken via de link 'wachtwoord vergeten' . Als het probleem blijft bestaan, probeer dan of een andere internetbrowser wel werkt. 

wat betekent de melding 'velden zijn niet gelijk aan elkaar'? 

Om een account aan maken geeft u uw wachtwoord tweemaal op, ter controle. De melding dat de wachtwoordvelden niet gelijk zijn betekent dat de ingevulde wachtwoorden niet overeenkomen. Controleer of u het wachtwoord tweemaal hebt ingevuld en of er geen (tik)fouten of overbodige spaties in staan. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. 

kan ik mijn gedicht ook e-mailen of per post naar jullie opsturen?

Inzenden kan alleen digitaal, via deze website. Door het grote aantal inzendingen kunnen we inzendingen per mail of per post niet in behandeling nemen. 

kan ik ook via een overschrijving, automatische incasso of met een machtiging (online of per post) betalen?

Betalen kan alleen met iDeal (Nederland) of MisterCash (België) of met een creditcard (wereldwijd). Helaas is het vanwege het grote aantal inzendingen voor ons administratief niet haalbaar om betalingen op een andere manier te verwerken. Als je zelf geen iDeal/Mistercash of creditcard gebruikt is het wel mogelijk om via de rekening van iemand anders betalen.

wanneer hoor ik iets?

Gedichten insturen voor de wedstrijd kan tot en met 15 november 2017. Daarna worden alle gedichten zorgvuldig beoordeeld. Ongeveer een maand na de sluiting van de wedstrijd, half december, ontvang je bericht of je gedicht door is naar de tweede ronde. De bekendmaking van Top 100 volgt uiterlijk midden januari. We berichten iedereen per e-mail over de uitslag. Als je geen bericht gekregen van ons hebt, kijk dan even of het bericht in je spamfolder zit, of log in bij je account en bekijk de uitslag daar. 

mag mijn naam onder de gedichten staan?

Je naam mag niet onder het gedicht staan, omdat we je anonimiteit dan niet kunnen garanderen. Bij ons is je (schrijvers-)naam bekend, bij de juryleden niet. De inzendingen worden automatisch geanonimiseerd. Een pseudoniem kiezen of anoniem e-mailadres nemen is niet nodig.

kan ik ook gedichten insturen die in een andere taal dan het Nederlands zijn geschreven?

De wedstrijd staat alleen open voor gedichten die in het Nederlands zijn geschreven.

waarom worden de gedichten anoniem beoordeeld?

Op die manier willen we de grootst mogelijke onafhankelijkheid en onbevooroordeeldheid garanderen. Het beoordelen van poëzie blijft natuurlijk een subjectieve zaak, ondanks de onafhankelijkheid en deskundigheid van onze jury. De gedichten worden verder volgens een willekeurig procedé aan de leden van de voorjury toegewezen, zodat er sprake is van een evenwichtige verdeling tussen de verschillende juryleden. Zo kunnen verschillende gedichten van één dichter nooit door hetzelfde jurylid beoordeeld worden. Ook de hoofdjury krijgt de namen van de dichters niet te zien.

wat gebeurt er met mijn inschrijfgeld?

De Poëzieclub is een non-profitorganisatie. Alle opbrengsten van de wedstrijd worden gebruikt om Nederlandse poëzie te ondersteunen en te promoten. De organisatie van de wedstrijd en het prijzengeld worden volledig betaald uit de donaties van de Turing Foundation en de deelnamegelden. Daarnaast doneren de medewerkers van de Poëzieclub en de Turing Foundation ook tijd, om mee te helpen dit project tot een succes te maken. Ook alle juryleden verrichten hun werkzaamheden tegen een geringe onkostenvergoeding. De wedstrijd, de Poëzieclub noch Turing Foundation hebben een winstoogmerk. Tot nu toe zijn er geen opbrengsten geweest uit de wedstrijd. Mochten er in de toekomst wel opbrengsten uit de wedstrijd zijn, dan zullen die uitsluitend ten goede komen aan de ondersteuning en promotie van Nederlandstalige poëzie.  

Staat je vraag er niet bij? Maak dan gebruik van het contactformulier en stel ons je vraag per -email. We doen ons best om je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Tijdens vakantietijd (juli-augustus en in december) kan dat langer zijn.