Prijzen

de grootste geldprijs voor één gedicht

Met de hoofdprijs van € 10.000, het hoogste geldbedrag voor één gedicht ter wereld, is de Turing Gedichtenwedstrijd uniek in zijn soort. En ook de andere prijzen zijn niet gering: de tweede prijs bedraagt € 5.000 en de derde prijs € 2.000. 

erkenning

De wedstrijd biedt meer dan financieel gewin alleen. Wie meedoet aan de Turing Gedichtenwedstrijd maakt kans op brede erkenning, een nieuw publiek of vindt de weg naar een uitgeverij, zoals Dennis Gaens (derde prijs 2009) en Mieke van Zonneveld (hoofdprijs 2014) hebben laten zien.

media-aandacht

Diverse Nederlandse en Vlaamse media besteden in de aanloop naar de prijsuitreiking en daarna aandacht aan de wedstrijd. Het bekende Radio 1-programma Met het Oog op Morgen maakt elk jaar een selectie van tien gedichten uit de Top 100, die worden voorgedragen door leden van de jury.

professionele feedback van Awater en Poëziekrant

De duizend gedichten die tot de tweede ronde doordringen, krijgen een persoonlijke beoordeling van de medewerkers van de poëzietijdschriften Awater en Poëziekrant. Professionele feedback waar je als beginnend dichter je voordeel mee kunt doen.

wedstrijdbundel

Alle gedichten in de Top 100 worden opgenomen in de wedstrijdbundel. Deze bloemlezing ligt aan het begin van de Poëzieweek in de boekhandel. Een visitekaartje voor jou als dichter.