Wie wij zijn


De Turing Foundation
is medeorganisator van de Turing Gedichtenwedstrijd en het goededoelenfonds dat de gedichtenwedstrijd financieel mogelijk maakt. De Turing Foundation ondersteunt wereldwijd projecten op het gebied van onderwijs, natuurbescherming en leprabestrijding. In Nederland ondersteunt de stichting projecten op het gebied van klassieke muziek, schilderkunst en poëzie. Meer informatie over de Turing Foundation vind je hier.

De Poëzieclub is medeorganisator van de Turing Gedichtenwedstrijd. De Poëzieclub is in 2001 opgericht door de toenmalige Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij (1944-2012). De Poëzieclub wil meer mensen enthousiasmeren voor het lezen van poëzie. De Poëzieclub is uitgever van Awater, het grootste literaire tijdschrift van Nederland. Critici van Awater helpen ieder jaar mee met het beoordelen van de vele gedichten die worden ingezonden. 

organisatie 2018/2019

Bij het organiseren van de Turing Gedichtenwedstrijd zijn jaarlijks veel mensen en partijen betrokken. Voor de tiende editie zijn dit:

Turing Foundation: Ellen Wilbrink, directeur van de stichting, coördineert de organisatie, de marketing en publiciteit van de wedstrijd. Zij wordt daarbij ondersteund door Florentine van Waesberghe-Six, die ook de organisatie van de prijsuitreiking voor haar rekening neemt.

De Poëzieclub: vanuit de Poëzieclub zijn Myrte Leffring, redactiesecretaris van poëzietijdschrift Awater, en Frank Keizer, poëziekenner en medewerker van het eerste uur, de voortrekkers.

Quercius: de website wordt verzorgd door Marc van Eijk van het bureau Quercius.  

Claudia Gravestijn Ontwerp: de vormgeving is in handen van Claudia Gravestijn.

Lustr: het stage-management van de prijsuitreiking is in handen van medewerkers van Lustr.

Awater en Poëziekrant: Ook dit jaar zullen critici van Awater, het poëzietijdschrift van de Poëzieclub, en de Poëziekrant, uitgegeven door het Poëziecentrum, zich weer aan de gigantische (maar grootse) taak wijden om de duizenden inzendingen te beoordelen en er de 100 beste uit te kiezen.

Poëziecentrum Gent: de redactie en uitgave van de Top 100 bundel wordt verzorgd door het Poëziecentrum Gent.