Partners

De Turing Gedichtenwedstrijd wordt ondersteund door een aantal bijzondere en trouwe partners. De medewerking van deze partners draagt in belangrijke mate bij aan het hoofddoel van de wedstrijd: mensen inspireren en enthousiasmeren voor poëzie.

Stichting CPNB en POËZIEWEEK
De Stichting CPNB (Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek) heeft tot doel het lezen van boeken en het boekenbezit te stimuleren. Een van de bekendste evenementen van het CPNB is de Boekenweek, die jaarlijks in maart plaatsvindt. Sinds 2012 organiseert het CPNB, samen met een groot aantal poëziepartners waaronder De Poëzieclub, Turing Gedichtenwedstrijd en het VSBfonds tevens de Poëzieweek, waar de prijsuitreiking van Turing Gedichtenwedstrijd traditiegetrouw de afsluiting vormt.

Met het Oog op Morgen
Het populaire radioprogramma Met het Oog op Morgen besteedt in de aanloop naar de prijsuitreiking met een persoonlijke keuze uit de Top 100, voorgedragen door de juryleden, aandacht aan de wedstrijd. De uitzendingen van Met het Oog op Morgen waarin een selectie uit de 100 beste gedichten werd voorgelezen en besproken vind je terug bij de overzichten van de eerdere edities.

Het Poëziecentrum
ondersteunt de promotie van de wedstrijd in België. Het Poëziecentrum is een uitgeverij en documentatiecentrum gevestigd in Gent, dat ook literaire programma's maakt. Medewerkers van de Poëziekrant, een uitgave van Het Poëziecentrum, helpen jaarlijks mee bij het beoordelen van de vele gedichten die worden ingestuurd.

De Dichtkunstkrant
De Dichtkunstkrant is een gratis krant voor poëzie, beeldende kunst en actualiteit die één keer per jaar verschijnt. De redactie van de De Dichtkunstkrant kiest uit de Top 100 een aantal gedichten dat in de krant wordt gepubliceerd.